torsdag 28 oktober 2010

Presentation: Calle

Norfolkterrier Calle

Jag heter Calle och jag är en Norfolkterrier. Det är en av de minsta terriersorterna. Jag är född 2007. Min matte och husse jobbar mycket men jag få vara med i kontoret.

Hunddagis är bara ett ord för mig, har aldrig sett ett inifrån. Däremot kan jag lite tyska för att det är språket som husse använder när det blir allvarligt. "Jetzt ist aber Schluss!" betyder att det roliga är över och "Schön hierbleiben" säger han när jag ska stanna och inte springa bort.

Mina favoritställen är hos mormor i Näsby Park, Talin's Café och Rönninge by (se http://www.hagernasstrand.se/omrade_naturreservat.html).

Husse arbetar mycket med datorer. Det gör att han kan sitta många timmar framför en sådan sak med många knappar på och jag lägger mig ofta på hans fötter, så att han vet att jag är där i fall han vill bli av med en godisbit eller ta en promenad.

onsdag 13 oktober 2010

Presentation: Mingus

Jag heter Mingus och ÄLSKAR att vara i centrum, så när kameran kommer fram kan jag vara så här söt. Fast matte tycker mest att jag är full i fan (kolla leendet!)...

Annars är jag en busig, irländsk setter av jakttypen. Det bästa jag vet är att sträcka ut i full galopp över fälten. Leka jaktlekar med kompisarna eller reta Signe med pinnar är oxå kul, och när det är varmt är det skönt att ta sig ett dopp i Värtan.

Vintern är härlig, men ibland kan det bli lite för mycket snöbollar i byxorna, så matte har skaffat en ‘kondomdress’ till mig, ni vet en sån där tajt färgglad strumpa som ingen jakthund med självaktning har på sig. Vi får se vem som vinner i vinter (har dock hört att dressen är svår att ta på, och jag ska då DEFINITIVT INTE hjälpa till).

Läs mer om mig på www.jaktsetter.se

tisdag 12 oktober 2010

Strandhundarna i forumsajten för Hägernäs Strand

Föreningen Strandhundarna kunde med glädje se att den nya webbplatsen för Hägernäs Strand har listad Strandhundarna som förening i området.

Det är kul, tycker Calle & Co.

Här finns webbplatsen: www.hagernasstrand.se

Och här finns sidan med föreningarna: www.hagernasstrand.se/foreningar.html


Voff!

Hur tänker hundar?

Förstår de vad vi säger?
Kan min hund ha åsikter om mig?
Kan hundar ha åsikter om sina hundkompisar?
Vad tänker de i sådana fall?


Calle: Vad tänker han nu?
Dessa frågor är ganska vanliga för hundägare. Många böcker finns att läsa om det och man får många svar. Tyvärr blev jag inte mycket klockare av litteraturen som mestadels tar oss tillbaka till vargen för att sedan plåga oss med beteendevetenskapliga fackuttryck.

Men vargana i all ära. Jag vill veta: Vad tänker Calle? Vad vill han? Är det verkligen bara godis eller buslek han är ute efter när han sätter sig i position och börjar hypnotisera mig.

Eller en klassiker: Vi möter en annan hund. Man närmar sig, nosa lite och plötslig - händer något. Visst finns det tecken, som vi kan "läsa", man vad TÄNKER de egentligen när de viftar med svansen eller morrar, eller bara stirrar på en?

Strandhundarna kommer nu erbjuda ett föredrag av en mycket speciell person, som är djurkommunikatör, och som har rapporterats om i medierna, dels som någon sort "tankeläsare"  och dels i samband med kvantmedicin som hon är också expert på: Angela Orsucci, "som pratar med djur". Se Angela i pressen.

Hon hjälper ofta med frågor som "Vill hundar gå samma promenad varje dag?", "Varför drar hunden på promenaden?", "Varför jagar den?"

Tid och plats för föreläsningen:
Onsdag, 3 november kl 19.00 i Hägernäs Strand - Talin's Café, Catalinatorget 1.

Angela kommer bl.a. ta upp frågan om hur ser hundarnas bild av människan ut? Vilka klyschor är det dags att slå hål på? Vad är det vanligaste problemen som hundar berättar för mig? Vad tycker hundar om att få en valp?

Vi kommer få möjlighet att ställa egna frågor.

Fri entré.

Om du har frågor eller vill reservera en plats,
ring 0733 70 6266 eller 070 647 82 22

Missa inte detta spännade informationstillfälle!