torsdag 27 juni 2013

Kommentarer till inläggen är välkomna!

Ni kanske inte har tänkt på det men under varje inlägg finns en möjlighet för vem som vill att skriva kommentarer eller synpunkter på bloggen! Då kan alla läsa. Nu har jag lagt in några kommentarer som jag fått skickade till mig, därför står jag som avsändare, men om ni tittar efter så hittar ni de riktiga avsändarna i kommentaren.
Skriv på...
Hälsar Kerstin

tisdag 25 juni 2013

Hundbadet vid Hästängen, Rönningesjön


Har ni varit där, vid hundbadet nära Ängsholmsbadet i Rönningesjön? Ett mycket trevligt hundbad för hundarna, dom har jättekul med varandra. Det finns en gärdesgård runt omkring som stänger inne hundarna från att rymma och som stänger ute förbivandrande hundar, det fungerar bra. Området är inte så stort, precis lagom stort för att man ska kunna ha koll på sin egen hund tillsammans med de övriga. Men botten är inte människovänlig, skulle jag vilja varna. Det är sand närmast strandkanten, men med vassa stenar som gör vansinnigt ont i fötterna när man rör sig, och lite längre ut är det mjukt och man sjunker ner till midjan utan fast botten.
Trevlig utflykt och kul för hundarna! Parkering finns vid Ängsholmsparken, har man tur får man skugga för bilen.


onsdag 19 juni 2013

Glad Midsommar alla strandhundarna med matte o husse!

Nyligen kom ju Kennelklubbens tidning nr 6 ut, Hundsport, och jag tycker det finns en hel del mycket läsvärda artiklar i den (som vanligt). Bl a en upplysande information om vad kastrering och sterilisering egentligen innebär - det finns ju faktiskt mycket tro och myter kring just detta. Och en artikel om kampanjen "Skäll inte på hunden" beskriver bra hur det egentligen beror på oss människor när hunden har lärt in ett felbeteende. Och vi får lära oss vissa knep och åtgärder för att komma tillrätta med både oss själva och hunden. Ja, har man hund så har man alltid mycket att träna på, men så roligt det är med en fin kompis!
Trevlig läsning och träning önskar Kerstin